tisdag 23 juli 2013

AIK växer sig allt starkare


Här kommer lite tankar kring AIK:s segermatch mot Häcken igår.

AIK har nu tagit 16 av 18 möjliga poäng och hoppet om guldet ökar bland AIK-fansen i Solna. 

Under den här säsongen har AIK-fansen kastats mellan hopp och förtvivlan. Under inledningen av säsongen har många AIK-are gett upp hoppet om guldet, för att några matcherna senare drömma om guldet. Nu behöver man inte göra det längre. AIK brukar vara höstens lag och det ser ut att vara så i år också. 

Jag skrev för någon vecka sedan att Allsvenskan kommer att avgöras inom fem omgångar. Då möter alla topp lagen varandra. 

AIK:s seger mot ett pressat Häcken imponerar. Mest imponerande är hur AIK genomförde matchen. Andreas Alms taktik mot Häcken var vinnande minst sagt. AIK gjorde allt för att minimera Häckens specialitet. Nämligen lagets snabba kontringar. AIK spelarna gjorde allt att stoppa Häckens anfall när man tappade bollen. Tufft spel som till och med ledde till att Häcken fick en del frisparkar. AIK:s första halvtimme var mycket bra. Laget var kompakta och med aggressivt försvarsspel tappade man inte offensiven, vilket är lätt hänt. 

Häcken gjorde en del ändringar i startelvan jämfört med deras bragd match mot Sparta Prag. Häcken bjöd AIK på första målet när försvararna inte kom överens. Kennedy Igbonanike tackade och tog emot när han efter fyra minuter gav AIK ledningen. 

Häcken lyfte sig och det var El Kabir som visade att han inte ville ge upp matchen. Det var just El Kabir som skapade chanser och det var han som kvitterade. 

Igbonanike gav AIK ledningen på nytt i den andra halvleken och när Lorenrson skickade in 3-1 var matchen körd för Häcken. Närmare en reducering kom inte Häcken. 

AIK har under säsongen vuxit sig allt starkare. Trots massa saker som har hänt inom AIK har laget blivit starkare och starkare. Alla vi som följer den svenska fotbollen vet som har hänt. Det började ju med svt:s uppdrag granskning. Det senaste är härvan om 12-miljoner kronor som AIK ska tagit emot från ett företag som står inför rätta för bedrägeri. Sedan kan ni lägga dit tvisten mellan AIK och Daniel Majstorovic. Allt det här har gjort AIK starkare. 

Frågan är om det räcker för SM-guld. Fansen i Solna tror på det och det gör man inför varje säsong. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar