onsdag 17 juli 2013

Nya uppgifter om AIK



Ibland är det svårt att hänga med i vad som händer inom våra klubbar. Det senaste är att AIK kan vara inblandade i penningtvätt. Tidigare avslöjade P4 Stockholm att AIK kan ha gjort sig skyldiga till bokföringsbrott. Idag kommer det nya uppgifter från P4 Stockholm att AIK kan alltså vara inblandade i penningtvätt. 

P4 Stockholm har tidigare avslöjat att AIK mottog tolv miljoner kronor av företaget Skyddsteknik, som just nu utreds för bedrägeri. Idag kommer nya uppgifter om hur pengarna flyttades. Det ska enligt P4 Stockholm handlat om transaktioner som kan tyda på pengatvätt.
P4 skriver idag att av de tolv miljonerna som klubben fick från Skyddsteknik, användes fem av dem till spelarköp. Fem miljoner fördes över till ett konto i Luxemburg och resterande två var ett lån.
Vid det här tillfället hade klubben avtal med företaget Laccord, men istället för att ta emot fem miljoner till spelarköp fick man tio miljoner från Skyddsteknik. AIK hävdar att man inte hade något avtal med Skyddsteknik. 
De resterande fem miljonerna skickades sedan till Laccord och ett konto i Luxemburg och inte tillbaka till Skyddsteknik.
Jag har svårt att tro att då varande ledning i AIK inte känner till det här. Det handlar om stora pengar och någon måste inom AIK känt till det här. Frågan är hur det här hela kommer att sluta? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar