måndag 15 juli 2013

AIK upp på andra plats


AIK tog tre viktiga poäng i toppstriden, när Syrianska besegrades med uddamålet. AIK vann trots spänning i slutet och passerar Elfsborg samt IFK Göteborg i tabellen för att parkera på en tillfällig andraplats.

Kennedy Igboananike blev tvåmålsskytt med tidiga mål i vardera halvlek. I den första halvleken skruvade han in ett distansskott i högra krysset, medan han i den andra petade bollen förbi en utrusande Dwayne Miller och in i mål.

Annars var det mycket böljande spel i den första halvleken där Syrianska hade de flesta bra chanserna, men Kenny Stamatopoulos svarade för flera kvalitetsingripanden. I den andra halvleken kunde sedan AIK kontrollera i princip allt efter det andra målet. Detta trots att man fick Alexander Milosevic utvisad efter att denne haft dobbarna högt uppe mot en framrusande Rabi Elia. Att Sharbel Touma ungefär samtidigt tvingades utgå skadad hjälpte AIK att hålla undan, något man lyckades med trots att Syrianska fick in ett sent mål inslaget av Dinko Felic på frispark vilket tände hemmalaget rejält i slutminuterna.

Trots det blev alltså en ny förslut för Syrianska och trots att tränaren Özkan Melkemichel återvände för att leda laget vidare efter hans avhopp efter matchen mot Halmstad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar