fredag 19 juli 2013

Bra läge för Malmö och Häcken

Under torsdagen gick de svenska lagen in i andra kval omgången av Europa League.
De blev blandade resultat för Malmö, Göteborg, Gefle och Häcken.
Malmö svarade för en bra insats och besegrade skottska Hibernian. Jiloan Hamad slog en fantastiskt frispark och gav sitt lag ledningen i den 11:e minuten. Bara två minuter senare slog Magnus Eriksson till och ökade på till 2-0. Malmö skapade sedan flera bra lägen, men några fler mål blev det inte. Malmö har där med ett bra utgångsläge inför returen i Skottland nästa vecka.
Sämre gick det för Gefle som förlorade stort mot Anorthosis Famagusta på Cypern. Matchen skulle spelas inför tomma läktare då de hetlevrade hemmafansen portats efter upplopp i förra årets Europaspel. Geflesupportrarna fick dispens, då laget inte gjort något felaktigt. Elva tillresta åskådare fick bevittna matchen från bästa plats.
De fick dock se det förra Champions League-laget ta ledningen på straff i den 12:e minuten. Matchen slutade 3—0 och orsakar svårigheter för Gefle i returen.
Göteborg tvingades spela i Helsingborg då Gamla Ullevi var upptaget för dam-EM. Göteborg fick med sig bara 0-0 och det för anses som ett dåligt resultat med tanke på att det slovakiska laget fick en man utvisad efter bara tio minuter. Göteborg hade svårt att få till de riktigt heta chanserna och när chanserna väl kom stod den slovakiske målvakten Milos Volesak i vägen. Mest imponerade är att Göteborg hade stöd av 4000 personer som tog sig till Helsingborg för att se matchen.
Häcken i sin tur fick med sig ett riktigt bra resultat. Sparta Prag stod för motstånden och det så länge mörkt ut för Häcken som hamnade i underläge 0-2. Men i den 69:e minuten tändes hoppet när Häckens ghanian Nasiru Mohammed lyckades få hål på Vaclik i Sparta-målet.Åtta minuter senare slog Rene Makondele till och fastställde slutresultatet 2-2.
När man summerar det hela så ser det bra ut för två utav våra lag. Gefle får nog svårt att vända 0-3 underläget. Malmö har bra chans att ta sig vidare. Göteborg får nog svårt, medan Häcken som spelar på hemmaplan kan greja Sparta Prag.