fredag 19 juli 2013

Tankar om Ricardo Santos


Så var det offciellt. Ricardo Santos är tillbaka i ÅFF-tröja. Vi lånade Santos från Kalmar 2008 och han gjorde då 12-mål och var publikfavorit på Kopparvallen. Efter den säsongen har det gått tyngre för Santos. Under de två senaste säsongerna har Santos spelat i Norge och på 25 matcher för Sogndal har det blivit 4 mål för Santos. 
På dagens pressträff snackade Jan Svensson om övergången och det roliga är att man hoppas att Santos ska kunna utvecklas vidare och på så sätt hoppas man kunna sälja honom vidare. Jag är dock lite tveksamt att det kommer att gå som Janne önskar. 
Santos själv lät mycket positiv och sade att han ser fram emot att göra mål igen. Han trivdes med Peter Swärdh och känner inte någon som helst press. 
Viktor är en jättebra forward men han är inte här nu. Jag vill göra så många mål som möjligt, men det handlar inte bara om att göra mål utan att jobba hårt för laget också, påpekar Santos.

Peter Swärdh tror att Ricardo Santos snabbt kan komma in i laget. Dels för att han varit här tidigare men också för att han kommer direkt från en matchsäsong i Norge.
– Ricardo har en bra känsla när han ska gå i djupled. Han skapar också mycket med sin styrka och är bra i boxen, inte minst med sitt huvudspel. Eftersom vi gärna vill komma fram på kanterna och mata inlägg kan Santos ställa till en hel del oreda för motståndarna samtidigt som han öppnar upp för andre. Med sin erfarenhet är också Ricardo bra ute i planen i kombinationsspel med mittfältet.

– Han är inte exakt samma spelare som Viktor Prodell, utan Ricardo är mer en djupledsspelare, men ändå en fullgod ersättare. Jag tror att han kan fungera bra tillsammans med John Owoeri, Oscar Möller, Joel Rajalakso och Imad Zatara, fortsatte Peter.

Kommer vi ändra spelsätt med Ricardo Santos på planen?
– Någon form av justering kan det bli, men vi har vårt grundspel som vi kommer att fortsätta med på samma sätt. Det som skiljer är lite i de avgörande momenten, med centralt djupledsspel och i inläggsspelet, berättar Peter Swärdh.

Det som förvånade mig lite var att Santos såg vältränad ut och nu får man bara hoppas att han hittar målet i vår tröja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar