lördag 13 juli 2013

Elfsborg räddade en poäng

Elfsborg var riktigt illa ute i hemmamatchen mot Halmstad.
I den första halvleken var Halmstad det något bättre laget och man hade ledningen med 0-2 efter att ha fått ett turligt mål och gjort ett mycket snyggt. Den stora skillnaden mellan lagen var att Elfsborg inte skapade något mer än några hörnor, medan Halmstad tog till vara på de få chanser man fick.
I den andra halvleken pressade Elfsborg som väntat på. Man trodde att man fick en reducering genom Mohamed Bangura, men det målet dömdes bort. Direkt efteråt lyckades man dock göra 1-2 genom Sebastian Holmén på en fast situation. Kvitteringen skulle komma, även den, och målskytt blev Marcus Rohdén, snyggt framspelad av den inbytte Simon Hedlund.
Båda lagen ligger kvar på samma tabellplacering som inför matchen, men Halmstad får se upp då Brommapojkarna vann idag och nu ligger på samma poäng som hallänningarna. För Elfsborgs del väntar nu kval till Champions League mot lettiska mästarna FC Daugava den 17 juli.