lördag 13 juli 2013

Kalmar avgjorde på stopptid

Kalmar tog chansen att blanda sig in i toppstriden.

I den 92:a minuten satte Melker Hallberg segermålet borta mot Häcken. Gästernas blott andra avslut mot mål.
Volleyskottet av mittfältaren Melker Hallberg på tilläggstid gör att Kalmar har fortsatt häng på toppen i fotbollsallsvenskan.
Resultatet speglade dock inte matchen. Häcken dominerade totalt. Hemmalaget vann skotten med 9-2 och hörnorna med 12-4. Häcken saknade helt klart avstängde allsvenske skyttekungen Moestafa El Kabir, som svarat för tio av Häckens nitton mål i år.
Med Dioh Williams febersjuk föll valet på 17-årige talangen Carlos Strandberg som ersättare. Och Strandberg var inblandad i det mesta framåt när hemmalaget under större delen av matchen dominerade mötet med Kalmar.
Under den första akten stod endast bortamålvakten Etrit Berisha och stolpen i vägen för ett ledningsmål genom Strandberg. Och i andra halvlek gjorde han två kanonräddningar på Nasiru Mohammeds avslut.
För Kalmar var matchen den första sedan tränare Nanne Bergstrand, efter 13 år i klubben, aviserat att denna säsong blir hans sista för Smålandslaget. Om Kalmars oerhört bleka insats matchen igenom var ett resultat av detta besked är oklart, men tre poäng blev det till slut. Tacka Berisha och Hallberg för det.