söndag 14 juli 2013

Tankar inför Malmö borta

Sitter just nu på bussen ner till Malmö. Kul att det blev en storbuss så man slapp åka i en minibuss. Det blev 40-tal pers som skulle se matchen idag.

Det är som bekant en match som kan ge oss serieledning efter att mer än halva serien är spelad. Dock har vi aldrig vunnit mot MFF borta i serie sammanhang. Trots det åker man med en ”skräll” känslan i kroppen.

Vi har bra form och all press ligger på Malmö. Jag antar att många MFF:are har redan tagit seger ut i förskott. Något som givetvis kan gynna oss. Vid årets hemmapremiär föll vi alltså med 1–3. Magnus Eriksson gjorde 0–1 i den 38:e minuten, men Kristian Bergström kvitterade på frispark strax innan paus. Erik Friberg gjorde sedan två mål i den 57:e och 67:e minuten, efter genomspelningar. Matchen var därmed förlorad och MFF höll enkelt undan inför 3 501 personer på Kopparvallen.

Senast i Allsvenskan hemma mot Gefle höll bortalaget stången till paus. Magnus Eriksson nickade 1–0 i den 31:a minuten men kort nickade Mikael Dahlberg in kvitteringen. I den andra halvleken trampade MFF gasen i botten och gick ifrån till 3–1 efter två välriktade distansskott av Jiloan Hamad och Miiko Albornoz. 9 837 tittade på.

Fjolårets tredjeplats kvalificerade Malmö för spel i Europa League och i den första kvalomgången besegrades irländska Drogheda United FC med sammanlagt 2–0 efter att MFF vann hemmamötet i torsdags med 2–0. Emil Forsberg gjorde 1–0 strax innan paus och Simon Kroon 2–0 i den 95:e minuten inför 5 689 åskådare. I den andra kvalrundan väntar skotska tabellsexan Hibernian FC.

Det blir som sagt mycket intressant om vi kan bryta det negativa trenden mot Malmö. Vi gjorde det mot Häcken när vi vann och en seger borta idag skulle sitta hur fint som helst.