lördag 20 juli 2013

Laglig pyroteknik kan bli verklighet


Snart kan det blir laglig med pyroteknik på våra arenor. SVD skriver att Totalförsvarets forskningsinstitut kommer att göra en test under hösten för att se hur farligt egentligen det är med pyroteknik. Testet kommer att genomföras på Friends Arena och resultatet ska ligga till grund för om viss pyroteknik ska tillåtas. 

En glädjande besked för oss alla som gillar pyro. Isabel Thorén som jobbar på Rikspolisstyrelsen och sitter i gruppen som jobbar att ta fram ett strategi som tillåter pyroteknik i samband med matcher. 

Hon säger att testet kommer att visa hur farligt det är att andas in rök som kommer från pjäserna och där efter kommer man att fatta beslut. 

Enligt SVD har sedan förbudet brunnit minst 2200 pjäser på våra arenor. Regeringens utredare Björn Eriksson har i sin utredning varit inne på samma linje. Nämligen att tillåta användning av pyroteknik i organiserade former. 

Enligt SVD och Thorén har liknande tester gjorts i bland annat Norge och Österrike. I Norge har enligt SVD användning av pyroteknik minskat sedan tillstånd för ”laglig” användning började användas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar