måndag 5 augusti 2013

Helsingborg tappade i toppen, Djurgården rykte i bottenstriden

Tänkte lämna lite tankar kring kvällens två Allsvenska matcher.
Djurgården vann en laddad och underhållande match mot serieledande Helsingborg med 2-1 efter en framför allt mycket bra andra halvlek.

I den första halvleken var gästerna starkast och tog en mycket rättvis ledning. Men i slutet så kontrade Djurgården in 1-1 och det gav en väldig energi till hemmalaget som kom ut till den andra halvleken med en inspirerad publik i ryggen. Det var just publiken som hjälpte fram laget under hela matchen. Det var imponerande tryck på Tele 2 Arena.

Efter att ha tryckt på rejält framåt så fick Djurgården utdelning i den 58:e matchminuten, när Amadou Jawo sköt in en retur från Pär Hansson som inte kunde hålla Vytautas Andriuіkeviсius tunga avslut från vänster.

Den sista halvtimmen var gastkramande med målchanser åt båda hållen, men hemmalaget lyckades hålla tätt och tog en mycket viktig seger på många sätt.

I och med segern så tar man ett välbehövligt kliv ifrån den direkta bottenstriden och man blir även det laget som vinner för första gången på nya Tele2 Arena mot antagonisten Hammarby, som delar arena med Djurgården.

Helsingborg missade chansen att rycka ifrån i toppstriden. I och med förlusten har nu Helsingborg bara två poäng mer än Malmö och AIK.

I den andra matchen besegrade Norrköping, Mjällby på hemmaplan. En otroligt underhållande match som innehöll fem mål och massvis med chanser. Trots att Peking var överlägsna under långa perioder och trots att Isaac Kiese Thelin slog spiken i kistan med sitt 3-1 så blev det onödigt spännande i slutet sett med IFK-ögon. Inhoppande Marcus Ekenberg bjöd som vanligt på mycket fysik i en mot en situationer och var inte långt borta från att trycka in en kvittering. Kanske borde han startat på topp i Mjällby med facit i hand.

Christopher Telo kändes som matchens lirare även om många i Norrköping konkurrerade. Norrköping höll högt tempo i passningsspelet och lyckades komma till avslut på många olika sätt.

Mjällby ska inte deppa för mycket, ikväll mötte man ett lag som nådde en riktig topp-prestation och sett till den här matchen känns det bara logiskt om dom byter plats i tabellen.